Trimite e-mail | Printeaza
Politic
20.09.2010

Marian Lupu a discutat cu Ambasadorul Rusiei la Chișinău

Liderii Partidului Democrat din Molodova au avut astăzi, o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Federației Ruse în Moldova, Valeri Kuzmin. Interlocutorii au discutat aspecte ale colaborării bilaterale între Republica Moldova și Federația Rusă.

Ambasadorul rus a declarat că întrevederea cu liderii PDM se înscrie în contextul consultărilor cu principalele forțe politice din Moldova în vederea menținerii unui cadru de dialog eficient.

"Nu este secret că Rusia este extrem de interesată ca perioada de instabilitate politică din țară să fie depășită, iar Moldova să fie un partener prietenos, strategic, așa cum este stabilit în programul de activitate a actualului Guvern", a afirmat diplomatul rus.

Kuzmin a precizat că au fost discutate aspecte ale colaborării bilaterale, inclusiv problemele existente. "Suntem pregătiți să depunem eforturi ca aceste relații să fie la maxim reciproc avantajoase și să corespundă tradițiilor de buna colaborare, care există între popoarele noastre de mai multe decenii", a declarat ambasadorul.

Potrivit unui comunicat de presă al Partidului Democrat din Molodova, președintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, a precizat că, în cursul întrevederii, a fost expus punctul de vedere a PDM referitor la situația actuală din Moldova în contextul perspectivelor de dezvoltare a acestor relații întrun context mai de durată. "L-am informat pe ambasador că PDM tinde să devină un factor de stabilitate în Moldova, asumându-și rolul de a identifica compromisul necesar pentru o guvernare stabilă", a declarat Dumitru Diacov după întrevedere.

Potrivit Ambasadei Federaţiei Ruse la Chişinău, Valeri Kuzmin a discutat cu sefii celor mai importante partide din Moldova evolutiile politice din tara in contextul viitoarelor alegeri parlamentare. In perioada 15-20 septembrie ambasadorul s-a intalnit cu liderii Aliantei "Moldova Noastra", PCRM si Partidului Democrat, cu care a discutat despre perspectivele dezvoltarii situatiei politice din Moldova in contextul viitoarelor alegeri parlamentare din tara. In zilele urmatoare ambasadorul urmeaza sa se intalneasca cu liderii altor partide politice din Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus