Trimite e-mail | Printeaza
Economie
20.09.2010

Forumul Camerelor de Comerţ şi Industrie ale ţărilor din spaţiul CSI va avea loc la Chişinău în perioada 7-8 octombrie

Agenda vizitei de lucru de la Moscova din 16-17 septembrie curent a vicepremierului Valeriu Lazăr a cuprins şi întrevederea cu Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Federaţiei Ruse Evghenii Primacov. La întrevedere au participat Gheorghe Cucu, Preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie din Moldova şi Andrei Neguţa, Ambasador al Republicii Moldova în Federaţia Rusă.

Potrivit ME, în calitatea sa de Coordonator Naţional pentru CSI Valeriu Lazăr a menţionat importanţa Forumului Camerelor de Comerţ şi Industrie din CSI cu genericul „Parteneriatul public-privat în cadrul CSI. Rolul şi locul CCI din CSI", care urmează a fi desfăşurat la Chişinău, în perioada 7-8 octombrie curent, exprimînd disponibilitatea Guvernului Republicii Moldova de a acorda tot suportul necesar în organizarea acestuia, dar şi de a participa activ în cadrul Forumului.

Valeriu Lazăr a informat partea rusă vizavi de interesul în deschiderea Centrului de Comerţ şi Expoziţii al Republicii Moldova în baza pavilionul nr. 10 al Centrului Internaţional de Expoziţii din Moscova, care se preconizează a fi creat în baza unui parteneriat public-privat.

Evghenii Primacov a pledat pentru dezvoltarea unor relaţii de colaborare durabile între republica Moldova şi Federaţia Rusă, care ar constitui o bază solidă pentru aprofundarea schimburilor comerciale şi dezvoltarea proiectelor industriale comune.
A fost menţionată şi necesitatea consolidării rolului camerei de comerţ şi industrie din ambele ţări în atragerea investiţiilor şi asigurarea unei platforme pentru examinarea şi promovarea în comun a intereselor mediului de afaceri din ambele ţări în raport cu autorităţile.

Menţionăm că Viceprim-ministru, ministrul Economiei Valeriu Lazăr s-a aflat, în perioada 16-17 septembrie curent, într-o vizită de lucru la Moscova, unde a participat la Reuniunea miniştrilor economiei ai statelor-membre ale CSI şi la cea de a 47-a Reuniune a Consiliului Economic al CSI.
 

cuvinte-cheie: CCI

Comentarii (0)

 

Related news

Sus