Trimite e-mail | Printeaza
IT
20.09.2010

ANRCETI a cerut SA „Moldtelecom” încetarea încălcării condiţiilor de licenţă

Consiliul de Administraţie al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI - www.anrceti.md) a emis la 18 septembrie, o hotărâre prin care a prescris SA „Moldtelecom" încetarea încălcării cerinţelor condiţiilor de licenţă pentru utilizarea frecvenţelor şi canalelor radio în scopul furnizării reţelelor şi serviciilor de comunicaţii electronice mobile celulare de generaţia a treia (3G).

Conform pct. 2.10.4 a condiţiilor de licenţă, titularul acesteia este obligat să asigure identificarea utilizatorilor noi de servicii 3G în bază de contract sau buletin de identitate. Însă SA „Moldtelecom", precum au constatat specialiştii ANRCETI în urma monitorizării activităţii acestui furnizor, nu respectă obligaţia menţionată.

La 15 septembrie curent, SA „Moldtelecom" a anunţat lansarea serviciilor de comunicaţii 3G, inclusiv a serviciilor apel video, transmisiuni date şi acces la Internet, prin intermediul cartelelor SIM (U-SIM) cu plata în avans (cartele preplătite). În unele cazuri, aceste servicii sunt furnizate utilizatorilor fără a li se solicita datele din buletinul de identitate. ANRCETI califică situaţia dată drept o încălcare a condiţiilor de licenţă pe care o deţine SA „Moldtelecom".

Prin hotărârea sa, Consiliul de Administraţie a obligat SA „Moldtelecom" să ia măsuri de remediere a consecinţelor încălcării comise şi să informeze Agenţia, în termen de cinci zile calendaristice, despre rezultatele măsurilor întreprinse.

SA „Moldtelecom" a primit licenţa pentru utilizarea frecvenţelor radio în scopul furnizării reţelelor şi serviciilor de comunicaţii electronice mobile celulare 3G în decembrie 2008, iar în mai 2010 - a lansat reţeaua şi serviciile sale sub brandul Unite, anunţă un comunicat al ANRCETI.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus