Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
16.09.2010

MAEIE este în contact permanent cu ambasada Egiptului la Bucureşti

Direcţia mass-media şi relaţii cu publicul a relatat deja mijloacelor de informare că Departamentul Afaceri Consulare al externelor de la Chişinău a demarat acţiunile de verificare încă duminică, 12 septembrie, dispunînd ambasadelor Republicii Moldova acreditare la Ankara (şi, prin cumul, în Egipt) şi Tel-Aviv să întreprindă paşii necesari pentru a obţine o informaţie oficială şi completă privind cazul. 

De asemenea, a fost solicitat sprijinul misiunii diplomatice române la Cairo şi a pretendentului la titulatura de consul onorific al  RM în această ţară, iar viceministrul Andrei Popov a discutat telefonic cu omologul său de la Cairo în scopul de a urgenta elucidarea cazului.

MAEIE este în contact permanent cu ambasada Egiptului la Bucureşti, acreditată şi pentru Republica Moldova. Cu toate acestea,  pînă la moment eforturile nu  au rezultat nu au rezultat într-o informaţie oficiale asupra evenimentelor relatate de mijloacele media.

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene îşi continuă insistenţele şi îşi confirmă disponibilitatea de a detaşa în Egipt un trimis special pentru a acorda sprijin consular şi juridic în cazul cînd se va confirma situaţia dificilă a unor cetăţeni RM în Egipt, informează un comunicat al MAEIE.

cuvinte-cheie: Egipt

Comentarii (0)

 

Related news

Sus