Trimite e-mail | Printeaza
Economie
16.09.2010

În R.Moldova va sosi o Misiune de evaluare a impactului socio-economic ca urmare preconizatei dublări a cotei de vinuri moldoveneşti pe piaţa Uniunii Europene

Vlad Filat a avut miercuri la Bruxelles întrevederi cu Dacian Cioloş, Comisar european pentru agricultură. Discuţia s-a axat pe perspectivele de dezvoltare a sectorului agricol al Republici Moldova, în special în ceea ce ţine de sectorul viti-vinicol.

Dacian Cioloş a spus că, în scurt timp, în Republica Moldova va sosi o Misiune de evaluare a impactului socio-economic ca urmare preconizatei dublări a cotei de vinuri moldoveneşti pe piaţa Uniunii Europene.

Oficialul a precizat că această analiză ar putea fi luată ca bază pentru ca Moldova să beneficieze în viitor şi de alte concesii la capitolul produse agroalimentare destinate exportului pe piaţa comunitară.

Premierul s-a referit la proiectele ce vor fi lansate cu suportul  BERD şi BEI în Moldova, care sînt destinate sectorului viti-vinicol naţional.  Vlad Filat a spus că majorarea cotei de vinuri pe piaţa Uniunii Europene va impulsiona dezvoltarea sectorului viti-vinicol din Republica Moldova.

Interlocutorii au vorbit şi despre asigurarea calităţii produselor agroalimentare prin instituirea unor laboratoare de testare a calităţii.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus