Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2010-09-16/edifm-aloca-28-milioane-euro-in-2010-pentru-proiectele-ecoverde-din-r-moldova-17642.html
Data: Sep 16, 2010 (16:03)

EDIFM alocă 28 milioane euro în 2010 pentru proiectele ECOVERDE din R.Moldova

Fondul Pentru Dezvoltare şi Investiţii Europene (EDIFM) şi-a început oficial activitatea în Republica Moldova.
Fondul şi-a anunţat investitorii că după o lungă şi continuă analiză a fezabilităţii câtorva proiecte care au aplicat pentru finanţare, primul dintre acestea va fi aprobat până la sfârşitul lui septembrie, confirmând intenţia EDIFM de a investi în proiectul ECOVERDE, începând cu prima locaţie aleasă în Republica Moldova.

Pentru primul proiect ce va fi aprobat investiţia EDIFM se va situa la valoarea de 7 milioane de euro, urmând ca restul fondurilor necesare să fie oиţinute prin cofinanţare, pentru a acoperi astfel 100% din valoarea totală.

""Investiţia a fost verificată şi analizată în detaliu. Proiectul reflectă o abordare cu risc scăzut, combinând o tehnologie de vârf importată din UE, un înalt grad de fezabilitate bazată pe venituri garantate şi în acelaşi timp, un sprijin oferit ţărilor este-europene în confruntarea cu problemele deşeurilor, unul din principalii piloni pe care este bazat EDIFM"", mai este menţionat în memorandum.