Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2010-09-15/programul-de-granturi-mici-pentru-sustzinerea-initziativelor-democratice-anuntza-o-noua-competitzie-17616.html
Data: Sep 15, 2010 (17:26)

Programul de granturi mici pentru susţinerea iniţiativelor democratice anunţă o nouă competiţie

Ambasada Statelor Unite ale Americii anunţa o nouă competiţie deschisă pentru obţinerea granturilor în cadrul programului de granturi mici pentru susţinerea iniţiativelor democratice. Ambasada invită ONG-urile şi mijloacele independente de informare în masă din Moldova să prezinte proiecte care ar contribui la dezvoltarea democraţiei şi societăţii civile în Moldova.

Granturile sunt acordate în baza unui concurs. Deciziile depind de eligibilitatea solicitantului şi de calitatea cererii de finanţare. După aprobarea de către comisia din cadrul ambasadei, cererile sunt supuse examinării tehnice şi aprobării finale în cadrul Departamentului de Stat din Washington D.C., SUA. Examinarea finală determină concordanţa cu cerinţele programului şi acurateţea bugetului.

Pentru această competiţie, Ambasada SUA solicită proiecte legate de următoarele teme: educaţia civică
consolidarea şi promovarea societăţii civile şi instituţiilor democratice; independenţa mass mediei, accesul liber la informaţie, libertatea exprimării, transparenţa în conducere şi buna guvernare; participarea publicului la luarea deciziilor; instituţionalizarea unor procese deschise, pluraliste şi democratice la nivel local;.

Programul de granturi mici pentru susţinerea iniţiativelor democratice a fost iniţiat în anul 1994 ca un mecanism flexibil care ar permite ambasadelor americane să susţină dezvoltarea democraţiei în Europa Centrală şi de Est, Eurasia şi CSI. În Moldova, programul şi-a început activitatea în 1996. Comisia pentru susţinerea iniţiativelor democratice activează în calitate de organ executiv, iar majoritatea membrilor comisiei reprezintă agenţiile guvernului american care activează în Moldova. Programul este administrat de Secţia Cultură şi Presă.

Perioada grantului: maxim 12 luni

Suma grantului: maxim $24,000 (Vă rugăm sa verificaţi informaţia de pe site-ul nostru cu privire la etapele de finanţare).

Procesul de prezentare a cererilor: Participanţii trebuie să prezinte proiectele în format electronic. Instrucţiunile detaliate despre procesul de prezentare a proiectelor pot fi găsite la adresa http://moldova.usembassy.gov/democracy-grants.html

Termenul limită pentru prezentarea proiectelor: Toate proiectele trebuie depuse cel târziu până pe 15 octombrie, 2010 ora 16:59 (ora Moldovei). Proiectele trimise după ora 16:59 nu vor fi eligibile pentru concurs. Începeţi procesul de depunere a proiectului din timp, asta vă va oferi suficient timp pentru a elimina probleme de ordin tehnic ce ar putea apărea. Nu vor exista excepţii privitor la termenul de prezentare a proiectelor.
Informaţii suplimentare, cerinţele, formularul tip şi instrucţiunile pentru completarea acestuia pot fi găsite la adresa: http://moldova.usembassy.gov/democracy-grants.html