Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2010-09-15/primaria-chishinau-cere-respectarea-normelor-de-transportare-a-pasagerilor-in-microbuze-17620.html
Data: Sep 15, 2010 (18:10)

Primăria Chişinău cere respectarea normelor de transportare a pasagerilor în microbuze

Începând cu ziua de 16 septembrie 2010, în timpul cursei şoferii de microbuze de pe rutele municipale vor fi obligaţi să renunţe la fumat, să nu admită funcţionarea casetofonului şi să nu vorbească la telefon. La o asemenea înţelegere s-a ajuns în urma şedinţei convocată de primarul general al Chişinăului, Dorin Chirtoacă, cu participarea administratorilor rutelor de microbuz, reprezentanţilor Poliţiei Rutiere şi Direcţiei municipale transport.

De asemenea, până la 1 octombrie a.c., în toate unităţile de transport şi la staţiile terminus vor fi afişate graficele de circulaţie a rutei. Iar până la 15 octombrie curent, în zona centrală a oraşului vor fi amenajate staţii de aşteptare a transportului. Administratorii rutelor, de comun cu Poliţia Rutieră şi Direcţia transport, în decurs de o săptămână urmează să aprobe o decizie definitivă privind numărul pasagerilor care pot circula în picioare în microbuz.

Primăria municipiului Chişinău precizează că în cazul atestării unor încălcări a Regulamentului de transportare a călătorilor, faţă de conducătorii auto, dar şi faţă de proprietarii de rute vor fi aplicate sancţiuni, în conformitate cu prevederile legislaţiei în vigoare.

Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, a convocat şedinţa respectivă ca urmare a situaţiei create în ultimul timp în domeniul transportului privat de călători. Problema dată a fost readusă în discuţia publică şi în urma accidentelor rutiere produse în această săptămână cu implicarea microbuzelor de pe rută, soldate cu peste 20 de pasageri traumatizaţi, anunţă un comunicat al Primăriei.