Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
15.09.2010

Brand italian falsificat la o fabrică din Moldova. În Italia o pereche de încălţăminte marca Hogan costă între 300-400 euro

Potrivit CCCEC, circa 1200 de perechi de încălţăminte sportivă, marca italiană „ HOGAN", au fost depistate ieri de către Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei într-o fabrică de confecţii din Floreşti şi în cîteva depozite din capitală. Deşi erau produşi în Moldova, pe adidaşi era imprimat „made in Italy" şi aplicat recunoscutul brand „Hogan".

În cadrul investigaţiilor s-a constatat că un grup de cetăţeni ai Italiei au organizat, pe parcursul anului 2010, introducerea frauduloasă în Republica Moldova a materiei prime şi utilajului performant pentru confecţionarea încălţămintei sportive şi falsificarea mărcii comerciale „Hogan". Aceasta era produsă la fabrica „Tabita Com" din Floreşti, fiind respectate toate tehnologiile corespunzătoare nivelului de calitate a brand-ului. Astfel, sinecostul unei perechi produse în RM a fost evaluat la 30 de euro, iar în Italia aceasta era comercializată la preţul de 300-400 euro.

Răspunzînd la întrebările ofiţerilor CCCEC, angajaţii fabricii au recunoscut că lucrează la comanda unor italieni, iar partida de 1200 perechi urma să fie luată zilele acestea. Ei au mai spus că încălţămintea urma să fie scoasă în mod fraudulos din ţară şi să ajungă pe piaţa de desfacere din Italia, aşa cum au ajus şi celelalte loturi fabricate anterior. În medie, susţin lucrătorii, fabrica producea cоte 3000 de perechi de încălţăminte lunar.

Centrul a iniţiat deja un schimb de informaţii cu serviciile similare din Italia, dar şi cu firma originală „Hogan" în vederea documentării acţiunilor acestui grup atît pe teritoriul RM, cît şi al Italiei.

De notat că, directorul fabricii vizate riscă să se alegaă cu un dosar penal pentru „concurenţă neloială", comisă prin „folosirea denumirii de firmă sau a mărcii comerciale într-o manieră care să producă confuzie cu cele folosite legitim de un alt agent economic", faptă care se pedepseşte cu amendă de la 1000 la 2000 de unităţi convenţionale sau cu închisoare de pînă la 1 an, cu amendă, aplicată persoanei juridice, de la 3500 la 5000 de unităţi convenţionale cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 1 la 5 ani.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus