Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
13.09.2010

Un fost militar prin contract urmează a fi judecat pînă la 3 ani închisoare

Procuratura Militară Chişinău a finalizat urmărirea penală şi a expediat instanţei de judecată cauza penală, pornită pe numele unui militar prin contract din cadrul Batalionului de gardă a Ministerului Apărării. Ultimul este învinuit de procurori de abuz de serviciu şi exces de putere.

În concret, în intervalul martie - mai 2010 militarul în grad de locotenent, în timp ce se afla pe teritoriul unităţii, a admis intenţionat abuz de serviciu şi exces de putere faţă de 11 soldaţi în termen, cărora le-a cauzat dureri fizice (lovituri peste diferite părţi ale corpului cu piciorul încălţat în bocan, cu palmele, rigla, înjurii etc)

Mai mult decît atît, acesta mai este învinuit de procurori că, în rezultatul loviturilor puternice aplicate unuia dintre soldaţi i-ar fi provocat vătămări corporale uşoare sub formă de „otită medie postraumatică" şi „perforaţia traumatică a membranei timpanice pe stânga". În continuare, locotenentul i-a indicat aceluiaşi militar să facă 100 de flotări. Furia învinuitului a fost provocată de faptul că soldatul dorea să-şi continue studiile la Academia de Poliţie.

La 24 iulie curent, locotenentul, în vîrstă de 23 de ani, a fost eliberat din funcţie. Urmărirea penală pe acest caz a fost exercitată de Procuratura Militară Chişinău. În cazul în care învinuitul va fi recunoscut vinovat, acesta riscă pînă la 3 ani închisoare, informează Serviciul de presă al Procuraturii Generale.


 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus