Trimite e-mail | Printeaza
Politic
13.09.2010

R. Moldova va beneficia de suport financiar pentru dezvoltarea agriculturii

R. Moldova va beneficia de suport financiar pentru dezvoltarea agriculturii

R. Moldova va beneficia de un grant de 20 milioane dolari SUA pentru dezvoltarea agriculturii şi susţinerea producătorilor agricoli. Anunţul a fost făcut de către Kanayo F. Nwanze, Preşedintele Fondului Internaţional pentru Dezvoltare Agricolă (IFAD) în cadrul unei discuţii telefonice cu preşedintele Parlamentului Mihai Ghimpu, preşedinte interimar al Republicii Moldova, ca răspuns la solicitarea Preşedintelui de acordare a fondurilor financiare pentru relansarea agriculturii din Republica Moldova.

Potrivit lui Kanayo F. Nwanze, Republica Moldova va mai beneficia şi de subvenţii din partea unor state europene în valoare totală de circa 10 mln dolari SUA pentru implementarea unui şir de proiecte pentru relansarea sectorului agricol. O decizie finală în acest sens va fi adoptată la începutul lunii octombrie la Şedinţa Comitetului de Evaluare IFAD.

Totodată, Kanayo F. Nwanze a declarat că în timpul apropiat va efectua o vizită la New York în cadrul căreia va discuta cu donatorii externi despre posibilitatea de a acorda Republicii Moldova un suport financiar în valoare de circa 30 mln dolari SUA pentru relansarea agriculturii.

Anterior, în cadrul vizitei efectuate la Roma, preşedintele Mihai Ghimpu a solicitat IFAD acordarea unor fonduri financiare pentru susţinerea proprietarilor de teren agricol.

Fondul Internaţional pentru Dezvoltare Agricolă este o agenţie specializată a ONU, a cărei activitate vizează eradicarea foametei şi a sărăciei în mediul rural în ţările în curs de dezvoltare prin acordarea susţinerii financiare. Republica Moldova a aderat la IFAD în 1996, iar volumul angajamentelor anuale pentru finanţarea proiectelor şi a granturilor constituie peste 450 mln dolari SUA, informează un comunicat al Legislativului.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus