Trimite e-mail | Printeaza
Politic
13.09.2010

Procurorul General participă la Forumul Internaţional al Procurorilor

Procurori din Europa Centrală şi de Est se întâlnesc, în perioada 12 - 15 septembrie, la Bucureşti, la Forumul Internaţional al Procurorilor privind lupta împotriva criminalităţii organizate transfrontaliere.
La eveniment participă un număr de 95 de procurori din 20 de state, Republica Moldova fiind reprezentată de Procurorul General, dl Valeriu Zubco.

Forumul, aflat anul acesta la cea de-a treisprezecea ediţie, este organizat în parteneriat de Parchetul General din Saxonia şi Comisia Europeană, prin instrumentul Asistenţă Tehnică şi Schimb de Informaţii (TAIEX), şi este găzduit de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.

Sesiunile de lucru vor dezbate problematici de interes pentru activitatea procurorilor, precum terorismul internaţional, traficul de organe, criminalitatea informatică, aspecte de cooperare internaţională în materie penală.

Potrivit dlui Valeriu Zubco, Procuror General, o atenţie deosebită, în cadrul reuniunii va fi acordată cooperării internaţionale, noilor evoluţii legislative în domeniu, precum şi echipelor comune de anchetă - mijloace pentru accelerarea asistenţei juridice internaţionale.

Problemele legate de investigarea infracţiunilor cibernetice vor fi discutate prin prisma noilor tendinţe în abordare a fenomenului, cu accent pe cooperarea dintre organele de drept şi sectorul privat privind combaterea fraudelor şi comerţului ilegal pe Internet.
„Traficul de organe şi ţesuturi umane la fel va constitui un subiect important în cadrul dezbaterilor, a mai menţionat dl Valeriu Zubco, urmînd a fi analizate practicile statelor participante în domeniul prevenirii şi combaterii acestui fenomen.
La fel, vor fi puse în discuţie subiecte vizînd combaterea finanţării terorismului şi iniţiativele legislative care reglementează acest domeniu, informează un comunicat al Serviciului de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus