Trimite e-mail | Printeaza
Politic
12.09.2010

Vlad Filat conferă cu primarul orașului Shangai

Vlad Filat conferă cu primarul orașului Shangai

Vlad Filat, însoţit de membrii delegaţiei Guvernului Republicii Moldova, care efectuează o vizită în Republica Populară Chineză, a avut astăzi o întrevedere cu Han Zheng, primarul oraşului Shanghai. Primarul a mulțumit Prim-ministrului pentru faptul că vizitează China, dar şi pentru implicarea Republicii Moldova în organizarea și desfășurarea expoziției mondiale Shanghai-2010. El a spus că expoziţia a demarat acum 134 de zile și va mai dura încă circa 150 de zile. În total, la expoziţie participă 246 de state.

Primarul a menţionat că participarea R.Moldova şi, în special, participarea delegaţiei guvernamentale, este o posibilitate de a face mai cunoscută țara noastră în lume și oportunitățile de business care există aici. 

„Moldova este o țară renumită prin vinurile sale, iar China are un mare potenţial la capitolul consum. În trecut, în China se consuma preponderent lichior, acum însă tot mai mulți preferă vinul", a precizat el.

Primarul a spus că este foarte important ca Moldova să-şi promoveze vinurile pe piaţa chineză şi a urat Premierului o vizită de succes și de neuitat în China. 

Premierul Vlad Filat a menţionat că Moldova își dorește să lanseze cît mai multe proiecte cu participarea bussines-ului chinez, în special în domeniul infrastructurii drumurilor şi inaugurării parcurilor industriale, informează serviciul de presă al guvernului de la Chişinău.

cuvinte-cheie: China

Comentarii (1)

 

Related news

Sus