Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
12.09.2010

Vlad Filat a vizitat Pavilionul României la EXPO 2010 Shanghai

Pavilionul României la EXPO 2010 a fost vizitat duminică, 12 septembrie, de delegaţia oficială a Republicii Moldova, condusă de premierul Vladimir Filat, prezent la Shanghai cu ocazia celebrării Zilei Naţionale a Pavilionului Moldovei la EXPO 2010 Shanghai, China.

Oaspeţii au fost întâmpinaţi de către Consulul General al României la Shanghai, Florin Tacu, şi directorul Pavilionului românesc, Mihaela Chitic, care au prezentat oaspeţilor conceptul pavilionului, spaţiul expoziţional al pavilionului şi expoziţiile de fotografie ale fotografului român Florin Andreescu .

Delegaţia a urmărit, de asemenea, şi programul cultural-artistic susţinut pe scena Pavilionului românesc de ansamblul folcloric Nagyvarad din Oradea.

Şeful delegaţiei oficiale Vladimir Filat, premierul Republicii Moldova, a apreciat designul pavilionului ca fiind unul inedit în peisajul expoziţional, felicitând partea română pentru pavilion şi pentru participarea României la acest eveniment mondial, mulţumind totodată pentru modul deosebit în care au fost primiţi în Pavilionul României.

Pavilionul României la EXPO 2010 a fost vizitat până în prezent de peste 3.150.000 de persoane şi de peste 150 delegaţii oficiale, precum cele conduse de secretarul de stat în cadrul Ministerului Resurselor Naţionale din Ungaria, Geza Szocs, ministrul de interne al Thailandei, Chavarat Charnvirakul, de secretarul general adjunct al Conferinţei Politice Consultative a Poporului Chinez, Sun Huai Shan, de Vicente Gonzales Loscertales, Secretar General al Biroului Internaţional pentru Expoziţii Mondiale, Peter Van Loan, ministrul Comerţului Internaţional din Canada, Hua Junduo, Comisar General al EXPO 2010 şi Liu Zengwen, Ambasadorul R.P. China la Bucureşti, care a condus o delegaţie de şapte ambasadori ai R.P. China acreditaţi în diverse ţări, informează un comunicat al MAE român.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus