Trimite e-mail | Printeaza
Politic
10.09.2010

Vlad Filat va efectua o vizită oficială în Republica Populară Chineză

Vlad Filat va efectua o vizită oficială în Republica Populară Chineză

Prim-ministrul Vlad Filat, însoţit de mai mulţi membri ai Guvernului,  se va afla în perioada 10-15 septembrie 2010, în vizită oficială în Republica Populară Chineză. De asemenea, în această perioadă, în China se va află o misiune a oamenilor de afaceri din Republica Moldova. Din misiune fac parte 38 de businessmani, aceasta fiind cea mai numeroasă misiune care a mers vreo dată în China.

Vizita va începe la Shanghai, unde Premierul va avea la 11 septembrie o întrevedere cu Preşedintele Guvernului Shanghai Han Zheng. A doua zi, Vlad Filat va participa la Forumul economic moldo-chinez şi la Expoziţia mondială Shanghai - 2010. De asemenea, Premierul va participa la inaugurarea zilelor Republicii Moldova la Shanghai, iar ulterior va susţine o conferinţă de presă.

În seara aceleiaşi zile, Prim-ministrul se va deplasa la Tianjin, unde la 13 septembrie va avea o întrevedere cu Premierul chinez Wen Jiabao, împreună cu care va susţine şi o conferinţă de presă. Ulterior, Vlad Filat va participa la Forumul Economic Mondial „Annual Meeting of the New Champions 2010".

La 14 septembrie, la Beijing, Vlad Filat va avea întîlniri cu conducerea mai multor companii importante din China şi va participa la Forumul economic moldo-chinez. De asemenea, Premierul va avea o întrevedere cu oamenii de afaceri chinezi, informează un comunicat al Executivului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus