Trimite e-mail | Printeaza
Politic
10.09.2010

Mihai Ghimpu a avut o întrevedere cu directorul Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare

Dezvoltarea parlamentară în Republica Moldova, acordarea asistenţei în cadrul proiectului „Suport pentru dezvoltarea Parlamentului Republicii Moldova", respectarea drepturilor omului şi recentele evoluţii la nivel politic au fost principalele subiecte abordate în cadrul întrevederii Preşedintelui Parlamentului Mihai Ghimpu, Preşedinte interimar al Republicii Moldova, cu Helen Clark, directorul Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, şeful Grupului de Dezvoltare a Naţiunilor Unite, aflată într-o vizită oficială în Republica Moldova.

Helen Clark a confirmat disponibilitatea organizaţiei pe care o conduce de a susţine şi în continuare Republica Moldova, înmânându-i Preşedintelui actul de achiziţie a unui lot de echipament IT, beneficiar fiind Parlamentul Republicii Moldova. Pentru o funcţionare eficientă la nivel tehnic Parlamentul a fost dotat cu 213 calculatoare, 110 imprimante şi 2 servere. Totodată, Helen Clark a subliniat rolul important al Parlamentului în procesul de dezvoltare democratică a ţării, precum şi disponibilitatea PNUD de a oferi expertiză în eficientizarea activităţii Parlamentului.

Proiectul pentru susţinerea dezvoltării Parlamentului Republicii Moldova a fost elaborat la solicitarea Parlamentului în contextul necesităţilor urgente cauzate de distrugerea considerabilă a infrastructurii organului legislativ suprem al ţării în aprilie 2009, precum şi în urma angajamentului ferm de îmbunătăţire a funcţionării noului legislativ conform normelor europene. Durata de implementare a proiectului este de 4 ani, până în decembrie 2013. Bugetul total al proiectului constituie 3 mln dolari SUA, fiind susţinut financiar de către Guvernul Danemarcii, Agenţia Suedeză pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (SIDA) şi PNUD Moldova. Proiectul are drept scop dezvoltarea capacităţilor instituţiei parlamentare în exercitarea funcţiilor principale - legislativă, de reprezentare şi de control, precum şi a responsabilităţilor intersectoriale, ce se referă la drepturile omului, Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului, prevenirea conflictelor, lupta cu corupţia etc., informează un comunicat al Legislativului.

 

cuvinte-cheie: PNUT

Comentarii (0)

 

Sus