Trimite e-mail | Printeaza
Economie
10.09.2010

Instabilitatea politică ar putea întârzia ieşirea din criză şi ar putea crea un mediu defavorabil investiţiilor în R.Moldova

Instabilitatea politică ar putea întârzia ieşirea din criză şi ar putea crea un mediu defavorabil investiţiilor în R.Moldova

Vineri, 10 septembrie, reprezentanţii investitorilor francezi prezenţi in Moldova, membri ai Club France, au avut o întrevedere cu preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, la iniţiativa acestuia.

Scopul întâlnirii a fost de cunoaşte opinia oamenilor de afaceri francezi privind evoluţia climatului de afaceri în Moldova.

Cu această ocazie, delegaţia şi-a putut exprima viziunea asupra situaţiei actuale.

Astfel, a fost subliniat, că instabilitatea politică ar putea întârzia ieşirea din criză şi ar putea crea un mediu defavorabil investiţiilor în ţară.

La fel, delegaţia a menţionat absenţa progreselor semnificative în vederea stabilirii unei veritabile economii de piaţă.

Finalmente, oamenii de afaceri prezenţi şi-au exprimat dorinţa de a avea o vizibilitate mai bună şi speranţele în vederea ameliorării climatului de afaceri în general.

Preşedintele interimar a luat cunoştinţă cu opinia expusă şi şi-a exprimat dorinţa de a crea schimbări reale. De asemenea, el a subliniat, că prezenţa investitorilor străini este foarte importantă pentru Republica Moldova. Preşedintele interimar şi-a exprimat doleanţa de a se întâlni în mod regulat cu membrii Club France, pentru a susţine schimburi de opinii la subiecte de interes comun.

La rândul său, Club France a primit această propunere cu satisfacţie şi şi-a anunţat intenţia de a se întâlni şi cu alte personalităţi ale vieţii politice şi publice locale, de diferite opinii, în vederea dezvoltării unei comunicări constructive.

cuvinte-cheie: investitori | francezi

Comentarii (0)

 

Sus