Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2010-09-10/andrei-popov-a-participat-la-reuniunea-consiliului-coordonatorilor-natzionali-guam-17541.html
Data: Sep 10, 2010 (22:48)

Andrei Popov a participat la reuniunea Consiliului Coordonatorilor Naţionali GUAM

În zilele de 9 şi 10 septembrie, Andrei Popov, Viceministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene s-a aflat într-o vizită de lucru la Kiev pentru a participa la cea de-a 19-a reuniune a Consiliului Coordonatorilor Naţionali a Organizaţiei pentru Democraţie şi Dezvoltare Economică - GUAM.

Potrivit MAEIE, în cadrul reuniunii au fost examinate chestiuni legate de activitatea acestei organizaţii, vizînd, în special, interacţiunea statelor-membre ale GUAM în cadrul organismelor internaţionale, dezvoltarea cooperării sectoriale, impulsionarea colaborării economice şi schimburilor comerciale, combaterea crimei organizate, etc. Şeful delegaţiei moldoveneşti a reiterat interesul Republicii Moldova pentru consolidarea dimensiunii economice a cooperării în cadrul acestei organizaţii, inclusiv prin realizarea unor proiecte concrete.

În timpul vizitei la Kiev, Andrei Popov a avut o întrevedere cu Ivan Gnatîşin, Viceministru al Afacerilor Externe al Ucrainei, pe parcursul căreia au fost abordate o serie de subiecte actuale de pe agenda relaţiilor bilaterale. Diplomatul moldovean a apreciat înalt contribuţia valoroasă a Ucrainei în procesul de reglementare a conflictului transnistrean în formatul de negocieri „5+2" în baza respectării suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova. Părţile au remarcat pozitiv consultările la nivel de şef de departamente pentru probleme de securitate internaţională şi regională, care s-au desfăşurat pe 8 septembrie curent la Kiev şi s-au pronunţat pentru continuarea unor astfel de consultări între ministerele de Externe.

Viceministrul Popov s-a întîlnit, de asemenea, cu şefii misiunilor diplomatice, acreditaţi prin cumul în ţara noastră cu sediul la Kiev, precum şi cu un grup de experţi ucraineni în domeniul relaţiilor internaţionale.