Trimite e-mail | Printeaza
Economie
09.09.2010

R.Moldova participă la cea de-a XV-a editie a Tirgului international de produse agroalimentare „RIGA FOOD-2010” ce se va desfasura in or. Riga, Republica Letonia

In perioada 08-11 septembrie 2010, reprezentantii Ministerul Agriculturii si Industriei Alimentare, Organizatiei de Promovare a Exportului, precum si agenti economici din sectorul agroindustrial al Republicii Moldova vor participa la cea de-a XV-a  editie a Tirgului international de produse agroalimentare „RIGA FOOD-2010" ce se va desfasura in or. Riga, Republica Letonia.

POtrivit MAIA, targul international de produse agroalimentare „Riga Food-2010" este un eveniment specializat recunoscut pe scara larga ca fiind cea mai mare platforma de comunicare ce reuneste anual cei mai mari producatori, importatori, distribuitori, profesionisti, directori ai misiunilor economic si comert exterior, reprezentanti si experti din diverse sectoare, oficiali din administratiile de stat si locale si delegatii din tarile Baltice, C.S.I., Europei si alte tari. Conform estimarilor, 42000 persoane urmeaza sa viziteze editia din anul curent a expozitiei.

Printre agentii economici participanti la expozitie pot fi nominalizati: Asociatia Producatorilor si Exportatorilor de Struguri de Masa (reprezentata de „Struguri de masa" S.R.L.), Fabrica de conserve Olanesti, vinaria Basvinex S.A., Romanesti S.A. si „Lion Gri" S.R.L.

La standul national cu o suprafata de 30m2, agentii economici vor expune struguri, conserve din fructe si legume, vinuri, sucuri, fructe uscate. Totodata, in scopul stabilirii contactelor cu cercurile de afaceri din Republica Letonia, pe 09 septembrie 2010, se preconizeaza desfasurarea unei mese rotunde in incinta Agentiei pentru Atragere a Investitiilor din Letonia.

Republica Letonia ramine o piata de desfacere a zaharului, vinului, ulei de floarea soarelui, produselor de cofetarie etc. din Republica Moldova. In primele sapte luni ale anului curent, volumul schimburilor comerciale cu produse agroalimentare intre Republica Moldova si Republica Letonia a constituit circa 2,1 mil. USD cu circa 23,5 la suta in crestere fata de aceeasi perioada a anului 2009, principalele produse exportate fiind bauturile alcoolice, zahar si produse zaharoase preparate pe baza de cereale si fructe.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus