Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2010-09-09/pnud-va-acorda-asistentza-r-moldova-in-cadrul-implementarii-proiectului-de-sprijin-a-capacitatzii-ad-17524.html
Data: Sep 9, 2010 (21:51)

PNUD va acorda asistenţă R. Moldova în cadrul implementării proiectului de sprijin a capacităţii administrative a ţării

Helen Clark, Directorul Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), s-a întîlnit astăzi cu membrii Cabinetului de Miniştri. În cadrul şedinţei organizate cu această ocazie au fost discutate aspecte ce ţin de implementarea proiectului „Suport pentru Dezvoltarea Capacităţilor Administraţiei Publice din Moldova" cu suportul PNUD, precum şi de reformele în sectorul public. Helen Clark a precizat că bugetul proiectului constituie aproximativ 3 mil. dolari SUA, acesta urmînd să fie implementat într-o perioadă de trei ani.
 
În opinia sa, proiectul vine în concordanţă cu acţiunile de integrare europeană a Republicii Moldova şi în particular cu participarea la Parteneriatul Estic iniţiat de Uniunea Europeană.
 
„Am convenit cu Comisarul European pentru Extindere şi Politică de Vecinătate, Stefan Fule că toate cele şase state participante la acest parteneriat să beneficieze din plin de suportul comunităţii internaţionale", a spus Helen Clark.
 
Directorul PNUD a menţionat că este la curent cu situaţia social-politică din republica noastră, cu dificultăţile cu care se confruntă Moldova în legătură cu criza economică şi cu calamităţile naturale. Totodată, Helen Clark a apreciat programul ambiţios al Guvernului de a implementa importante reforme şi succesele înregistrate privind creşterea economică.

Proiectul prevede în particular instruirea a circa 150-200 de consultanţi profesionişti pentru implementarea reformei administraţiei publice.