Trimite e-mail | Printeaza
Politic
09.09.2010

Discuţii pe marginea vizelor: misiunile Uniunii Europene la Chişinău

Potrivit MAEIE, în perioada 6 - 9 septembrie 2010, o Misiune de evaluare a Uniunii Europene din cadrul dialogului privind liberalizarea regimului de vize, lansat la 15 iunie 2010 la Bruxelles, a efectuat o vizită în Republica Moldova. Misiunea, formată din experţi ai Comisiei Europene şi statelor membre ale UE,  s-a documentat referitor la acţiunile autorităţilor moldoveneşti de asigurare a securităţii documentelor, combaterea migraţiei ilegale, managementul frontierei şi al migraţiei, elaborarea şi implementarea politicilor de azil.

Activitatea în cauză va continua în cadrul celei de-a doua Misiuni, care se va desfăşura în perioada 13 - 16 septembrie curent, urmînd a fi evaluată starea de lucruri privind asigurarea ordinii publice şi securităţii, precum şi cooperarea internaţională în contextul dialogului privind liberalizarea regimului de vize.

În rezultatul vizitelor de evaluare, Comisia Europeană va elabora un raport ce va identifica condiţiile, necesare pentru obţinerea unui regim de călătorii fără vize în UE pentru cetăţenii moldoveni. Aceasta va permite Republicii Moldova să treacă la faza operaţională a dialogului în vederea îndeplinirii condiţiilor respective.

cuvinte-cheie: regimul | vize

Comentarii (5)

 

Related news

Sus