Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
09.09.2010

3000 de lei şi două inele din aur pentru organizarea întrevederilor cu un deţinut

3000 de lei ar fi cerut un funcţionar al Penitenciarului nr.9 din orăşelul Pruncul de la o femeie din Criuleni pentru a-i organiza întrevederi de scurtă şi lungă durată cu concubinul acesteia.

Gardianul în vărstă de 33 de ani a fost reţinut de către Centrul Anticorupţie cu suportul Departamentului instituţii penitenciare la 7 septembrie. Acesta a fost prins în flagrant în momentul în care primise 3000 de lei de la petiţionară. La solicitarea ofiţerilor, reţinutul a predat benevol suma indicată.

Potrivit denunţătoarei, în luna februarie 2010, funcţionarul ar mai fi estorcat şi primit de la ea două verighete din aur în valoare de 2000 lei pentru a-i facilita o întrevedere pentru o perioadă de 3 zile.

La moment, funcţionarul se află în izolatorul de detenţie preventivă al CCCEC, iar pe numele lui a fost iniţiată o urmărire penală în temeiul art. 324 Cod penal al Republicii Moldova - "corupere pasivă".

Dacă va fi găsit vinovat, acesta este pasibil de închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 1000 la 3000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus