Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2010-09-08/reprezentantul-permanent-al-republicii-moldova-a-fost-acreditat-pe-linga-consiliul-europei-17470.html
Data: Sep 8, 2010 (10:05)

Reprezentantul Permanent al Republicii Moldova a fost acreditat pe lîngă Consiliul Europei

Potrivit MAEIE, la 6 septembrie, Tatiana Pârvu, Ambasador, Reprezentant Permanent al Republicii Moldova pe lîngă Consiliul Europei s-a întîlnit cu E.S. Thorbjørn Jagland, Secretar General al Consiliului Europei, în legătură cu prezentarea scrisorilor de acreditare pe lîngă acest for paneuropean.
 
În cadrul întrevederii, diplomatul moldovean a mulţumit Secretarului General pentru sprijinul constant acordat Republicii Moldova de Consiliul Europei în promovarea reformelor democratice. S-a menţionat, în special, Programul de cooperare RM - Consiliul Europei pentru anii 2010-2011 şi implementarea componentelor acestuia: Pachetul Democraţia pentru Moldova, reforma organelor administraţiei publice locale şi măsurile de consolidare a încrederii în regiunea transnistreană.
 
De asemenea, a fost trecută în revistă implementarea Planului de Acţiuni al Consiliului Europei pentru susţinerea referendumului şi alegerilor parlamentare din 2010 în Republica Moldova.
 
Secretarul General al Consiliului Europei s-a interesat despre evoluţiile politice din ţara noastră, inclusiv în contextul referendumului din 5 septembrie. Referindu-se la respectarea cadrului legislativ în materie de alegeri, dl Jagland a subliniat importanţa identificării unei soluţii în vederea evitării pe viitor a blocajului politic şi constituţional în Moldova. 

Ambasadorul Moldovei a dat asigurări oficialului european privind determinarea autorităţilor Republicii Moldova de a continua realizarea reformelor, inclusiv cele axate pe onorarea angajamentelor asumate de ţara noastră faţă de forul de la Strasbourg.