Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2010-09-07/procurorii-au-transmis-in-judecata-cauza-penala-pe-faptul-tentativei-de-contrabanda-cu-tzigari-17453.html
Data: Sep 7, 2010 (10:23)

Procurorii au transmis în judecată cauza penală pe faptul tentativei de contrabandă cu ţigări

Procuratura Generală a expediat Judecătoriei Cahul cauza penală, declanşată pe faptul tentativei de contrabandă comisă de două sau mai multe persoane, săvărşită în proporţii deosebit de mari.

Temei pentru începerea urmăririi penale a servit faptul că, la 13 august 2010, aproximativ ora 2323, la punctul vamal Giurgiuleşti - Galaţi a fost prins în flagrant delict cetăţeanul D.V. în momentul în care încerca să treacă prin contrabandă ţigări, care erau ascunse în locuri special adaptate în autocamionul cu remorcă pe care îl conducea.

În rezultatul efectuării percheziţiei în autocamion şi remorcă au fost depistate 124 890 de pachete cu ţigări de model „MT" în valoare de 499 560 lei MD, care erau ascunse în locuri special adaptate.

Urmărirea penală a fost efectuată de către un grup, format din procurori şi ofiţeri de urmărire penală din cadrul MAI.
De la începutul anului curent, Procuratura Generală a declanşat 8 cauze penale sub aspectul comiterii contrabandei cu ţigări, dintre care 3 au fost expediate în instanţa de judecată, informează un comunicat al Serviciului de presă al Procuraturii Generale.