Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2010-09-06/mects-din-rom-nia-organizeaza-o-noua-sesiune-de-admitere-pentru-tinerii-din-r-moldova-17436.html
Data: Sep 6, 2010 (15:10)

MECTS din România organizează o nouă sesiune de admitere pentru tinerii din R. Moldova

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului din România va organiza în perioada 6-10 septembrie o nouă sesiune de admitere pentru tinerii de origine română din Republica Moldova pentru anul de învăţământ 2010- 2011, studii universitare de licenţă.

Potrivit site-ului MECTS, cele 778 locuri rămase neocupate după finalizarea primei sesiuni vor fi redistribuite astfel: 250 de locuri pentru absolvenţii cu diplomă de bacalaureat din România, 528 de locuri pentru absolvenţii cu diplomă de bacalaureat din Republica Moldova, dintre care 58 locuri cu bursă şi 470 locuri fără bursă.

Candidaţii care au depus dosarele de studii la unul dintre Consulatele Generale ale României din Cahul/ Chişinău/ Bălţi în perioada 21-31 iulie 2010, respectiv posesori cu diplomă de bacalaureat din Republica Moldova şi care nu s-au regăsit în 'lista provizorie a Cetăţenilor din Republica Moldova admişi' publicată pe site-ul www.edu.ro, pot opta pentru locurile realocate în acest scop, pe baza unei cereri scrise conform repartizării pe universităţi / domenii fundamentale / specializări, rezultatele urmând a fi afişate începând cu data de 15 septembrie.

Totodată, în perioada 6-10 septembrie, va avea loc admiterea în cadrul extensiunilor universitare din Republica Moldova: Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi la Cahul, Universitatea Al. I. Cuza din Iaşi la Bălţi, informează Agerpres.