Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2010-09-05/vlad-filat-la-mijlocul-lunii-noiembrie-urmeaza-sa-aiba-loc-alegeri-parlamentare-anticipate-shi-prezi-17410.html
Data: Sep 5, 2010 (13:16)

Vlad Filat: La mijlocul lunii noiembrie urmează să aibă loc alegeri parlamentare anticipate şi prezidenţiale

Prim-ministrul Vlad Filat a participat astăzi la referendumul republican constituţional în problema modificării art. 78 din Constituţia Republicii Moldova. Vlad Filat le-a declarat jurnaliştilor că a votat pentru viitor, pentru Republica Moldova. „Este un moment important pentru ţară şi pentru popor. În 2008 am început o acţiune, care viza redarea dreptului cetăţenilor de a alege singuri preşedintele ţării. Astăzi această acţiune are continuitate şi, sînt sigur, va avea finalitate", a menţionat Prim-ministrul.

Vlad Filat a spus că astăzi este un nou început pentru Republica Moldova, care va da rezultate palpabile ce vor fi resimţite de fiecare cetăţean.

Întrebat de jurnalişti ce va urma după referendum, Prim-ministrul a spus că scenariul este foarte clar - la mijlocul lunii noiembrie urmează să aibă loc alegeri parlamentare anticipate şi prezidenţiale.

Vlad Filat a precizat că acest lucru reiese din norma legală şi din înţelegerile la care s-a ajuns împreună cu partenerii externi.