Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2010-09-03/o-delegatzie-apce-va-monitoriza-desfashurarea-referendumului-constitutzional-din-moldova-de-la-5-sep-17401.html
Data: Sep 3, 2010 (23:47)

O delegaţie APCE va monitoriza desfăşurarea referendumului constituţional din Moldova de la 5 septembrie

Organizarea şi desfăşurarea referendumului republican constituţional din 5 septembrie 2010, precum şi a alegerilor din această toamnă au fost principalele subiecte abordate în cadrul întrevederii preşedintelui Parlamentului Mihai Ghimpu, preşedinte interimar al R.Moldova, cu membrii delegaţiei de observatori ai Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), condusă de Andreas Gross.

Mihai Ghimpu a prezentat delegaţiei de observatori o informaţie despre exerciţiul electoral preconizat, făcând referire la reglementările juridice, precum şi la măsurile întreprinse de autorităţi pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului.   În context, Preşedintele a mulţumit Adunării Parlamentare a Consiliului Europei pentru atenţia şi susţinerea acordate Republicii Moldova în vederea desfăşurării corecte a referendumului. Prezenţa acestei delegaţiei de observatori este o dovadă în plus că avem sprijinul acestei prestigioase instituţii europene, a mai spus Preşedintele.

Şeful delegaţiei de observatori APCE Andreas Gross şi-a exprimat convingerea că observatorii APCE vor asista la o desfăşurare corectă a referendumului. Totodată,  Andreas Gross s-a declarat mulţumit de faptul că s-a definitivat componenţa nominală a delegaţiei Parlamentului Republicii Moldova la APCE şi a menţionat necesitatea stabilirii unui dialog constructiv între majoritatea parlamentară şi opoziţie.

Delegaţia APCE este compusă din 17 observatori şi se află în vizită de lucru la Chişinău, în perioada 3-6 septembrie, pentru monitorizarea referendumului constituţional care se va desfăşura pe 5 septembrie în Republica Moldova. Din componenţa delegaţiei fac parte şi raportorii APCE pentru Republica Moldova Egidijus Vareikis (Lituania) şi Lise Christoffersen (Norvegia). Potrivit programului vizitei, membrii delegaţiei au mai avut astăzi întrevederi separate cu liderii Alianţei pentru Integrare Europeană şi liderii opoziţiei parlamentare, informează un comunicat al Legislativului.