Trimite e-mail | Printeaza
Politic
02.09.2010

Teodor Baconschi: Taxele consulare, reduse cu 30%

Ministrul Afacerilor Externe român, Teodor Baconschi, a anunţat, miercuri, că taxele consulare, printre care şi cele privind transcrierea actelor de stare civilă, au fost reduse cu 30%.

"Mă bucur să vă anunţ că a apărut de dimineaţă (miercuri - n.r.) în Monitorul Oficial ordinul comun al miniştrilor Afacerilor Externe şi al ministrului Finanţelor Publice prin care se operează reducerea cu 30% a taxelor consulare, în special în ceea ce priveşte transcrierea actelor de stare civilă", a declarat ministrul de Externe, prezent la reuniunea anuală a diplomaţiei române.

Potrivit acestuia, au existat cereri insistente din partea cetăţenilor români care atrăgeau atenţia cu privire la nivelul ridicat al taxelor.

"Este ceea ce am putut face împreună cu colegul meu, ministrul Finanţelor, pentru a veni în întâmpinarea unor cereri insistente din partea comunităţilor româneşti din diaspora, care s-au plâns, pe bună dreptate, că multe dintre taxele consulare mărite recent au fost mărite în mod nejustificat", a explicat ministrul Afacerilor Externe, potrivit Agerpres.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus