Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2010-09-02/mihai-ghimpu-a-adresat-un-mesaj-preshedintelui-federatziei-ruse-dmitri-medvedev-17366.html
Data: Sep 2, 2010 (11:07)

Mihai Ghimpu a adresat un mesaj Preşedintelui Federaţiei Ruse, Dmitri Medvedev

Preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, a adresat astăzi un mesaj Preşedintelui Federaţiei Ruse Dmitri Medvedev.

În mesaj se menţionează:

"Excelenţă,

Vă mulţumesc pentru mesajul Dumneavoastră de felicitare şi pentru urările adresate cu prilejul Zilei Independenţei Republicii Moldova.

Aş dori să folosesc această ocazie pentru a reitera interesul Republicii Moldova pentru stabilirea unui dialog constructiv şi eficient, bazat pe respect reciproc, în vederea dezvoltării colaborării pe toate planurile între statele noastre.

Îmi exprim speranţa că dificultăţile apărute recent în domeniul exporturilor produselor noastre vinicole şi agro-alimentare vor fi soluţionate cît mai grabnic. Sînt sigur că aceste probleme vor fi discutate şi rezolvate în viitorul cel mai apropiat de către experţii în domeniu din ţările noastre, pornind de la interesele cetăţenilor acestora şi de la principiile parteneriatului strategic dintre Republica Moldova şi Federaţia Rusă, stipulate în Tratatul de bază semnat în 2001.

Aş dori, de asemenea, să Vă asigur că continuăm să avem încredere în faptul că Federaţia Rusă poate contribui constructiv la găsirea unei soluţii corecte la problema transnistreană, care să se bazeze pe principiile integrităţii teritoriale şi suveranităţii Republicii Moldova.

Vă rog să acceptaţi, Excelenţă, urări de sănătate şi prosperitate pentru Dumneavoastră şi pentru poporul rus, faţă de care nutrim o cordială şi constantă simpatie".