Trimite e-mail | Printeaza
Politic
02.09.2010

50 mil. de euro de la BERD pentru realizarea Programului pentru restructurarea întreprinderilor din sectorul viti-vinicol al R.Moldova

50 mil. de euro de la BERD pentru realizarea Programului pentru restructurarea întreprinderilor din sectorul viti-vinicol al R.Moldova

Guvernul a aprobat astăzi decizia cu privire la instituirea unităţii de gestionare a implementării Programului pentru restructurarea întreprinderilor din sectorul viti-vinicol al Republicii Moldova.

Instituţia în cauză va supraveghea implementarea unui Program în valoare de 50 mil. de euro şi vizează proiecte de restructurare a întreprinderilor din domeniul viti-vinicol din Republica Moldova care urmează a fi realizat cu suportul Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).

În cadrul Programului respectiv, vor fi oferite credite concesionale agenţilor economici pentru îmbunătăţirea procesului de producere a vinului care va fi exportat pe piaţa europeană, avînd drept scop îmbunătăţirea calităţii producţiei vinicole moldoveneşti.

Prim-ministrul Vlad Filat a precizat în context că de mijloacele respective vor putea beneficia doar agenţii economici care vor dori să se restructureze şi să fie capabili să livreze vin de calitate în statele Uniunii Europene. Respectiv, creditele vor fi oferite în scopul finanţării unor proiecte de reutilare a întreprinderilor prelucrătoare de struguri, plantaţie de viţă-de-vie etc. Banii nu vor putea fi folosiţi, însă, pentru acoperirea creditelor existente ale întreprinderilor moldoveneşti, informează un comunicat al Executivului.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus