Trimite e-mail | Printeaza
Politic
01.09.2010

Secţie de votare pentru cetăţenii R. Moldova, la Consulatul de la Iaşi

Cetăţenii din Republica Moldova îşi vor putea exercita, la Iaşi, dreptul la vot pentru referendumul constituţional din 5 septembrie, la sediul Consulatului, unde va fi organizată secţia de votare nr. 336.

Consulul Republicii Moldova la Iaşi, Cezara Gheţu a declarat, miercuri, pentru Agerpres, că la sediul consulatului din strada "Gavril Musicescu" nr.6 vor fi amplasate patru cabine de vot şi două urne mobile, iar biroul electoral va fi format din nouă membri.

Documentele în baza cărora moldovenii vor putea vota sunt paşaportul pentru intrare-ieşire din ţară, acceptându-se inclusiv paşapoartele cu termenul de valabilitate expirat şi livretul de marinar. Cezara Gheţu a mai precizat că votarea se efectuează exclusiv pe 5 septembrie, între orele 07,00 şi 21,00 (ora locală).

Persoanele cu drept de vot din Republica Moldova vor trebui să decidă, pe 5 septembrie, care va fi forma de alegere a preşedintelui statului vecin. Pentru a respecta prevederile constituţionale, trebuie organizat un referendum în cadrul căruia populaţia va trebui să decidă dacă alegerea preşedintelui se va face prin vot direct sau prin votul Parlamentului, cum este în prezent.

Potrivit ambasadorului moldovean la Bucureşti, Iurie Reniţă, Republica Moldova va avea şase secţii de votare pe teritoriul României pentru referendumul constituţional, respectiv două la Bucureşti şi câte una la Iaşi, Galaţi, Timişoara şi Cluj-Napoca.

cuvinte-cheie: referendum

Comentarii (0)

 

Related news

Sus