Trimite e-mail | Printeaza
Social
31.08.2010

România va trimite circa 200 de tone de ajutoare pentru populaţia din R. Moldova care a avut de suferit în urma inundaţiilor din vară

Preşedinţia României va transmite prin intermediul Preşedinţiei Republicii Moldova circa 200 tone de ajutoare umanitare pentru populaţia care a avut de suferit în urma inundaţiilor din vara curentă, anunţă un comunicat de presă al peşedinţiei R. Moldova.

Decizia respectivă a fost anunţată de Preşedintele Traian Băsescu într-o convorbire telefonică cu Preşedintele interimar al Republicii Moldova Mihai Ghimpu, care a avut loc la 29 august.


În cadrul discuţiei Traian Băsescu i-a comunicat lui Mihai Ghimpu că ajutorul format din 110 tone de grîu, 60 tone de făină albă şi 30 tone ulei de floarea-soarelui vor fi transportate spre Republica Moldova cu 10 TIR-uri la 2 septembrie curent.


Mihai Ghimpu i-a mulţumit Preşedintelui României şi poporului român pentru ajutorul acordat şi l-a asigurat că toate produsele transmise vor fi repartizate populaţiei sinistrate în cel mai scurt timp.


În cadrul dialogului, Preşedintele Mihai Ghimpu a mai menţionat că ajutorul transmis de Preşedinţia României este un suport considerabil pentru familiile sinistrate, care în urma inundaţiilor şi-au pierdut nu numai locuinţele, dar şi toată averea acumulată pe parcursul vieţii de către aceşti cetăţeni.


Acesta este deja al doilea ajutor umanitar de proporţii, acordat de autorităţile de la Bucureşti Republicii Moldova pentru populaţia sinistrată. În primul caz, în urma convorbirii telefonice din 9 iulie 2010 dintre Mihai Ghimpu şi Traian Băsescu, România a oferit materiale de construcţie pentru edificarea sau reparaţia caselor din localităţile inundate. Actualmente aceste materiale de construcţie sînt aduse în Republica Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus