Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2010-08-31/procredit-bank-romania-o-pune-in-functia-de-presedinte-pe-sefa-operatiunilor-din-moldova-17328.html
Data: Aug 31, 2010 (20:25)

ProCredit Bank Romania o pune in functia de presedinte pe sefa operatiunilor din Moldova

ProCredit Bank, un jucator de talie mica din bankingul local, are un nou presedinte, Ilinca Rosetti, care a primit la sfarsitul lunii august 2010 avizul Consiliului de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei (BNR) pentru aceasta pozitie.

Noul presedinte a mai facut parte in perioada 2006 - 2007, Ilinca Rosetti din conducerea executiva a ProCredit Bank Romania, in functia de director Executiv Servicii Bancare, iar pana la data numirii sale in Romania a ocupat functia de director general al ProCredit Bank Moldova.


Ilinca Rosetti a absolvit Universitatea J.W. Goethe, Frankfurt am Main, Germania si este licentiata in Stiinte Economice si Matematica si Doctor in Stiinte Economice (Academia de Stiinte Economice, Bucuresti).


Fostul presedinte al ProCredit Bank Romania, Gian Marco Felice, s-a aflat la conducerea bancii in ultimii doi ani si activeaza in prezent in Germania, in cadrul ProCredit Holding. In afara acestei numiri, conducerea ProCredit Bank Romania ramane neschimbata.


ProCredit Holding este cel mai mare actionar al ProCredit Bank Romania, cu o detinere de 32,22%, in timp ce Commerzbank are o detinere de 21,02%. (Wall-Street)