Trimite e-mail | Printeaza
Economie
22.08.2010

Firma “VICONS Service” a câştigat licitaţia pentru construcţia caselor pentru sinistraţi

O singură firmă de construcţii a îndeplinit condiţiile de calificare în cadrul licitaţiei publice organizate de Ministerul Construcţiilor şi Dezvoltării Regionale în vederea construcţiei celor 560 de case, cu 2 şi 3 odăi, din satele Cotul Morii şi Nemţeni din raionul Hînceşti.

Conform documentelor de licitaţie evaluarea ofertelor pentru determinarea cîştigătorului au fost: preţul ofertei, durata de execuţie şi manualul calităţii pentru execuţia lucrărilor.
 
Astfel, după cinci zile de analiză şi verificare membrii grupului au adjudecat ofertele, iar contractantul cîştigător pentru un singur lot, din numarul total de 20 loturi ofertate, s-a dovedit a fi Societatea cu Răspundere Limitată "VICONS Service" din Chişinău.
 
Amintim, că la 16 august 2010, un grup de lucru constituit, prin ordinul ministrului, din reprezentanţii ministerului Construcţiilor şi Dezvoltării Regionale, ministerului Finanţelor, Federaţiei Patronatului în Construcţii şi Consiliului raional Hînceşti au deschis ofertele de licitaţie privind construcţia celor 560 de case, cu 2 şi 3 odăi, din satele Cotul Morii şi Nemţeni din raionul Hînceşti.

În urma analizei ofertelor grupul de lucru a constatat că pentru loturile unde urmează a fi construite casele cu 3 odăi nu au fost prezentate oferte, astfel, fiind anulată procedura de achiziţii publice. Concomitent pentru unele loturi unde urmează a fi construite case cu 2 odăi, a fost anulată procedura de achiziţii publice din motivul că ofertele nu corespundeau cerinţelor de calificare din documentele de licitaţie.

Totodată, au fost respinse ofertele carea nu corespundeau şi nu respectau cerinţele din documentele de licitaţie, prezentau un cost mai mare decît cel estimativ, au inclus în formularul ofertei şi preţul cu TVA, nu aveau o scrisoare de garanţie bancară.

Potrivit MCDR, că iniţial 49 de firme de construcţii au fost interesate de proiect şi au cumpărat materialele pentru licitaţie, după care, pînă la data limită de depunere a ofertelor- 16 august ora 10-30, au reuşit să depună ofertele doar 18, alte cîteva companii de construcţii au fost respinse din motivul că au întîrziat.

Licitaţia privind achiziţia lucrărilor de construcţie a caselor din satele Cotul Morii şi Nemţeni din raionul Hînceşti s-a organizat şi desfăşurat conform HG nr. 1123 din 15 septembri 2003.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus