Trimite e-mail | Printeaza
Politic
19.08.2010

Kosacev: România are relaţii diplomatice complicate cu lumea din cauza R. Moldova

România are relaţii diplomatice complicate cu restul lumii din cauza R. Moldova, pe care Bucureştiul nu o consideră un stat suveran, spune Konstantin Kosacev, şeful comisiei pentru afaceri externe din Duma rusă, citat de Newsin.

"România este o ţară care are şi aşa relaţii diplomatice complicate cu restul lumii din cauza R. Moldova, pe care România în general - cel puţin prin actualul ei preşedinte - nu o consideră un stat suveran şi nici măcar nu a trecut la recunoaşterea formală a graniţei dintreRomânia şi Moldova, în ciuda faptului că formal este vorba despre graniţa externă a UE, nu numai graniţa naţională a României. România are acum o serie de probleme cu partenerii ei din UE, legate de faptul că România contribuie acum într-o proporţie foarte mare la migraţia ilegală", a declarat Kosacev pentru postul de radio Russkaia Slujba Novostei.

"În afară de ţigani, este vorba de reprezentanţii altor popoare, care preferă să se mute în România în număr mare pentrua fi mai aproape de Occident (aluzie la acordarea de cetăţenie pentru locuitorii R. Moldova, n.r). Am văzut recent cum a fost forţat preşedintele Nicolas Sarkozy să reacţioneze pe acest subiect, dar o spun din nou, între România şi Rusia sunt multe probleme nerezolvate, care presupun tact, o abordare echilibrată şi foarte atentă. Şi de aceea, repet, în opinia mea, cazul Grecu arată că România a fost doar un intermediar pentru alte interese, care nu sunt asociate intereselor naţionale ale României, dar, din păcate, această situaţie nu ajută la îmbunătăţirea relaţiilor bilaterale", a mai spus el. (RL)

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus