Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2010-08-18/intrevederea-senatorului-rom-n-titus-corlatzean-cu-ambasadorul-republicii-moldova-la-bucureshti-17255.html
Data: Aug 18, 2010 (21:39)

Întrevederea senatorului român Titus Corlăţean cu ambasadorul Republicii Moldova la Bucureşti

Preşedintele Comisiei pentru politică externă al Senatului României, Titus Corlăţean, l-a primit miercuri, 18 august a.c., în vizită de prezentare, pe noul Ambasador al Republicii Moldova la Bucureşti, Iurie Reniţă.

În cadrul întâlnirii au fost trecute în revistă relaţiile bilaterale în plan politic, inclusiv la nivel parlamentar, economic, cultural, etc.

Cu această ocazie, Titus Corlăţean a reiterat sprijinul României pentru accelerarea semnării Acordului de asociere a Republicii Moldova la UE, precum şi pentru flexibilizarea regimului de vize pentru cetăţenii moldoveni în spaţiul UE.

Delegaţia Comisiei pentru politică externă din Senat va efectua, în toamna acestui an, o vizită de răspuns la Chişinău, la invitaţia omologilor moldoveni, ocazie cu care va continua procesul de implementare a Protocolului de colaborare şi parteneriat între Parlamentele României şi Republicii Moldova, semnat la Bucureşti la data de 27 aprilie a.c..

Comisia pentru politică externă a Senatului sprijină accelerarea şi finalizarea procedurilor interne pentru ratificarea acordului interguvernamental dintre cele două state, semnat în luna aprilie a acestui an, prin care România acorda Republicii Moldova un ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 de milioane de euro.

Totodată, au fost trecute în revistă ultimele evoluţii în plan intern în România şi Republica Moldova şi perspectivele electorale din toamna acestui an la Chişinău.

Preşedintele Comisiei pentru politică externă a subliniat, în acest context, importanţa continuării la nivel politic a proiectului pro-european din Republica Moldova, anunţă un comunicat al Senatului României.