Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
17.08.2010

Ţigări „nelegitime” din Moldova spre UE

În cadrul unei operaţiuni de amploare, angajaţii Direcţiei investigare a fraudelor a MAI (DIF) au anihilat vineri, 13 august 2010 o reţea de traficare frauduloasă a produselor de tutungerie în proporţii deosebit de mari în spaţiul UE. Oamenii legii au primit o informaţie operativă precum că un grup de persoane, în noaptea de 13 spre 14 august, urmează să transporte ilegal prin Punctul vamal Giurgiuleşti ţigări în UE.

Potrivit Centrului de presă al MAI, la intrarea în PV Giurgiuleşti (150-200 m până la post) cei de la DIF au reţinut în flagrant un automobil de model „DAF" cu remorcă. După ce a fost efectuat controlul, forţele de ordine au demascat două locuri special amenajate unde au fost depistate şi ridicate 122 640 pachete de tutungerie de marca „MT" cu timbru de acciz, în valoare de circa 500 000 lei. În timp ce autocamionul era escortat spre municipiul Chişinău, la ieşire din oraşul Cimişlia, spontan a apărut pe traseu un automobil de model „Toyota Land Crusier", care a încercat să influenţeze asupra automobilelor. Imediat a fost implicat Serviciul poliţiei rutiere care a reţinut Tayota la volanul căreia se afla organizatorul traficării, un bărbat de 30 de ani.

Imediat a fost anunţată Procuratura Generală care a intervenit asupra cazului şi în baza materialelor prezentate a fost iniţiată o urmărire penală în baza art. 248, alin 5 Cod Penal al RM „Contrabandă în proporţii deosebit de mari".
Produsele de tutungerie au fost sechestrate iar organizatorul a fost arestat pe un termen de 30 de zile. Cercetările continuă.

Ministerul Afacerilor Interne va continua să desfăşoare acţiuni ce ţin de prevenirea şi combaterea contrabandei cu produse din tutun originale, precum şi de anihilare a reţelelor ce se ocupă de fabricarea, comercializarea şi distribuţia ilegală a ţigărilor contrafăcute, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus