Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
17.08.2010

Procurorii au finisat urmărirea penală în privinţa grupului criminal învinuit de explozia de Hramul oraşului din 14 octombrie 2009

Potrivit rechizitoriului Bujac Eugeniu, Zaharov Vasili, Gînu Alexei şi Dari Timur sunt învinuiţi de procurori de: purtarea şi păstrarea ilegală a muniţiilor; tentativa de omor intenţionat cu premeditate, asupra a două sau mai multor persoane, de două sau mai multe persoane, prin mijloace periculoase pentru viaţa şi sănătatea mai multor persoane.

În fapt, procurorii aduc învinuirea acestora precum că, la 14 octombrie 2009, ei, fiind în stare de ebrietate alcoolică, conform planului criminal, înarmându-se cu o grenadă de luptă de model „RG-42", s-au deplasat în Piaţa Marii Adunări Naţionale, 1, mun. Chişinău, unde se desfăşurau acţiuni de divertisment cu ocazia sărbătorii „Ziua oraşului" şi, infiltrându-se în mediul de persoane din scuarul Catedralei, în apropierea Arcului de Triumf, au deflagrat grenada de luptă.

În urma acţiunilor infracţionale ale învinuiţilor au fost cauzate leziuni corporale de grad diferit la 37 de persoane, care ulterior au fost transportate la instituţiile medicale din mun. Chişinău, pentru acordarea asistenţei medicale.

Bujac Eugeniu este învinuit de procurori şi de păstrarea substanţelor psihotrope în proporţii mari fără scop de înstrăinare, depistate în cadrul percheziţiei..

Este de menţionat faptul că, trei dintre învinuiţi anterior au mai fost traşi la răspundere penală, însă n-au concis concluzii, ci din nou au păşit pe calea comiterii infracţiunilor, inclusiv excepţional de grave în componenţa unui grup criminal.

În privinţa învinuiţilor a fost aplicat arestul preventiv. Cauza penală a fost expediată în judecătoria Buiucani pentru examinare în fond, informează Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus