Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2010-08-17/predecesorul-diplomatului-gabriel-grecu-str-ngea-informatzii-despre-r-moldova-shi-transnistria-17220.html
Data: Aug 17, 2010 (22:26)

Predecesorul diplomatului Gabriel Grecu strângea informaţii despre R.Moldova şi Transnistria

Predecesorul lui Gabriel Grecu în funcţia de secretar I în departamentul politic al ambasadei române la Moscova strângea informaţii analitice despre R.Moldova şi Transnistria, precum şi date compromiţătoare despre persoane importante sau politicieni transnistreni, susţine FSB într-un comunicat.

Acesta a părăsit capiptala rusă în 2008.

Serviciile ruse de securitate verifică în prezent posibilele contacte ale ofiţerului de carieră Gabriel Grecu, transmite Itar-Tass în pagina electronică, afirmând că un alt diplomat român a atras atenţia FSB în 2008.

Secretarul I în departamentul politic al ambasadei române la Moscova, Dinu Pistolea, a încercat să recruteze un cetăţean rus care dispunea de informaţii despre situaţia din R.Moldova şi Transnistria, potrivit FSB.

Grecu, care a lucrat anterior pentru ambasada română la Erevan, a menţinut contactele cu rusul după încheierea misiunii lui Pistolea, scrie Mediafax.