Trimite e-mail | Printeaza
Social
17.08.2010

Moldova a initiat negocieri cu Rusia pentru semnarea unui acord interguvernamental privind colaborarea în domeniul migraţiei de muncă

Executivul a aprobat astăzi o decizie ce vizează iniţierea negocierilor asupra Acordului între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Federaţiei Ruse privind colaborarea în domeniul migraţiei de muncă şi activităţii provizorii de muncă a lucrătorilor migranţi pe teritoriul Republicii Moldova şi Federaţiei Ruse.

În nota de argumentare la proiectul respectiv se menţionează că, conform datelor oficiale, Federaţia Rusă este principala ţară de destinaţie pentru cetăţenii Republicii Moldova, care emigrează în scop de angajare în cîmpul muncii, numărul cărora depăşeşte cifra de 100 de mii. 

Acordul va conţine prevederi privind cooperarea în domeniul reglementării fluxurilor migraţionale şi creării condiţiilor ce contribuie la desfăşurarea legală a activităţii de muncă de către lucrătorii migranţi, să efectueze schimb de informaţie, să asigure protecţia drepturilor şi libertăţilor lucrătorilor migranţi etc. Acordul va fi încheiat pe termen de 5 ani, valabilitatea căruia va putea fi prelungită automat pentru perioade consecutive de  3 ani.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus