Trimite e-mail | Printeaza
Externe
16.08.2010

Năstase: reţinerea lui Grecu este legată de referendumul din Moldova

Fostul premier Adrian Năstase a declarat că reţinerea diplomatului Gabriel Grecu de către autorităţile ruse pentru spionaj poate fi interpretată ca un mesaj pentru referendumul din Republica Moldova din luna septembrie, scrie Newsin.

"Eu încerc întotdeauna să privesc dincolo de eveniment. În opinia mea, ceea ce este important în spaţiul de la răsărit de la noi este referendumul care va avea loc în 5 septembrie în Republica Moldova. S-ar putea ca ceea ce s-a întâmplat acum la Moscova să fie mai curând un element care să premeargă într-un anumit fel, să dea un mesaj într-un anumit sens pentru acest referendum", a spus Năstase la TVR.

Fost ministru de Externe, Năstase a mai arătat că deocamdată nu se poate comenta profesionalismul unora, sau lipsa de profesionalism a altora, sau oricare alte aspecte, în lipsa "elementelor factuale necesare de analiză".

Năstase a remarcat însă mediatizarea acestui subiect de către presa din Federaţia Rusă, în condiţiile în care, în trecut, astfel de incidente ajungeau doar la cunoştinţa autorităţilor competente ale ţărilor implicate. "Deocamdată, ca eveniment de presă, ca eveniment mediatic, după părerea mea este vorba de un anumit scop. Aduceţi-vă aminte ce s-a întâmplat între ruşi şi americani cu schimburile de spioni şi cum se realizează aceste lucruri, în anumite condiţii. Iar eu vă spun din experienţa mea cum s-au realizat într-o anumită perioadă, în care opinia publică nici măcar nu ştia despre aceste lucruri atunci când anumite persoane erau declarate personae non-gratae. Şi în felul acesta erau expulzate fără ca opinia publică să ştie", a conchis liderul PSD. (RL)

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus