Trimite e-mail | Printeaza
Economie
16.08.2010

Au fost deschise ofertele de licitaţie privind construcţia caselor pentru sinistraţi

Astăzi, 16 august 2010, conform condiţiilor de licitaţie, Ministerul Construcţiilor şi Dezvoltării Regionale a deschis, ofertele de licitaţie privind construcţia celor 560 de case, cu 2 şi 3 odăi, din satele Cotul Morii şi Nemţeni din raionul Hînceşti.

 Amintim, că începînd cu data de 6 august 2010, MCDR a propus spre vînzare documentele de licitaţie, iar pe parcursul a zece zile doritorii au avut posibilitatea de a le procura, la preţul de 200 de lei, şi de a-şi depune ofertele la  sediul MCDR.   Iniţial 49 de firme de construcţii au fost interesate de proiect şi au cumpărat materialele pentru licitaţie, după care, pînă astăzi la ora 10.30, au reuşit să depună ofertele doar 18, alte cîteva companii de construcţii au fost respinse din motivul că au întîrziat.

Grupul de lucru constituit, prin ordinul ministrului, din reprezentanţii MCDR, Ministerului Finanţelor, Federaţia Patronatului în Construcţii şi Consiliului raional Hînceşti se vor reuni în fiecare zi din săptămîna curentă, pentru a analiza şi adjudeca ofertele propuse, iar vineri vor fi anunţate  asociaţiile în construcţii care au cîştigat licitaţia.

„Vor fi selectate doar companiile care întrunesc cerinţele referitor la licitaţiile publice, se va pune accent pe capacităţile proprii ale acestor companii, pe experienţa şi buna lor reputaţie. Aceasta înseamnă că firmele care vor fi selectate pentru realizarea acestui proiect trebuie să dispună de bază tehnico-materială proprie, cadre calificate, să opereze cu o cifră de afaceri serioasă, care ar garanta capacităţile lor de realizare a lucrărilor contractate calitativ în termenii stabiliţi" a menţionat viceministrul construcţiilor şi dezvoltării regionale Anatolie Zolotcov.

Conform MCDR, au fost selectate trei platouri de construcţie, unul lângă satul Leuşeni, unde va fi strămutat satul Cotul Morii şi o parte din satul Sărăteni, unde urmează a fi construite 560 de case. Al doilea teren este satul Obileni, unde vor fi construite 25 de case şi al treilea teren este la Nemţeni, în zona de sus a satului, unde vor fi construite 115 case. Locuinţele vor fi de trei tipuri - cu 2,3,4  şi mai multe odăi, cele cu două odăi vor avea o suprafaţă totală de circa 42 m², iar cele cu 3 odăi - 72 m² şi vor fi repartizate în funcţie de componenţa familiei.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus