Trimite e-mail | Printeaza
Politic
13.08.2010

Verificarea on-line a listelor electorale

Primăria municipiului Chişinău anunţă lansarea serviciului on-line de verificare a listelor electorale întocmite pentru referendumul din 5 septembrie 2010.

Cetăţenii cu drept de vot, care au înregistrare (viză de domiciliu sau reşedinţă) în Chişinău, pot verifica dacă au fost incluşi în lista alegătorilor, accesând rubrica „Verifică lista electorală!". Pentru verificare, se va selecta în fereastra de dialog sectorul de reşedinţă şi numărul buletinului de identitate.

Dacă recent aţi schimbat viza de domiciliu, buletinul de identitate sau alte date personale, puteţi solicita modificarea acestora în listele electorale, completând Formularul on-line.

Programul, de asemenea, prevede posibilitatea de informare despre etapa de examinare a cererii adresate on-line. Pentru aceasta a fost creată opţiunea "Verifică stadiul de rezolvare a cererii".

Alegătorii care nu cunosc adresa secţiei unde vor vota în ziua referendumului din 05 septembrie 2010, pot consulta rubrica „Află unde să votezi!". Selectând sectorul şi adresa domiciliului, cetăţenii vor determina uşor numărul secţiei de votare, localul, adresa şi numărul de telefon al Biroului electoral.

Datele vor putea fi consultate on-line până la 31 august 2010, cu posibilitatea de a opera modificări şi completări în listele electorale.

De la 16 august 2010, alegătorii pot verifica listele la sediile birourilor electorale şi preturilor de sector.

Locuitorii din cele 5 sectoare ale municipiului Chişinău, care nu au acces la reţeaua Internet, pot verifica dacă au  fost incluşi în lista alegătorilor, apelând la numerele de telefon: 20-17-08, 20-17-09 (orele 9.00 - 17.00).

Acest proiect, iniţiat în anul 2009, este realizat de către Primăria municipiului Chişinău, în colaborare cu  Pretura sectorului Centru şi cu susţinerea  Fundaţiei Soros Moldova.

cuvinte-cheie: referendum

Comentarii (1)

 

Related news

Sus