Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2010-08-13/basescu-vintu-vrea-sa-instituie-un-sistem-de-shantaj-shi-in-republica-moldova-17182.html
Data: Aug 13, 2010 (20:03)

Băsescu: "Vîntu vrea să instituie un sistem de şantaj şi în Republica Moldova"

Războiul lui Traian Băsescu cu mogulii "se externalizează". Şeful statului l-a avertizat astăzi pe omologul său moldovean, Mihai Ghimpu, în timpul unui interviu pe care cei doi l-au acordat Hotnews, că Sorin Ovidiu Vîntu "vrea să instituie un sistem de şantaj şi în Republica Moldova".

"Sunt unii care investesc onest în Republica Moldova aşa cum o fac şi-n România sau cum este Vîntu care vrea să instituie un sistem de şantaj în Republica Moldova. Atacuri ca să-şi obţină publicitate", a intervenit Băsescu în discuţia cu Ghimpu despre investiţiile româneşti în Moldova.

Când a venit vorba de probe, şeful statului  a răspuns: "Am convingeri pentru că eu am simţit pe pielea mea".

"Uitaţi-vă ce fac trusturile lui Nuş şi Felix (Vîntu şi Voiculescu - n.r.). Cine le dă publicitate directă sau indirectă nu este criticat. Marii  şi exigenţii jurnalişti sunt preş când îşi cheamă plătitorii în emisiuni, iar pe cei care nu le dau publicitate îi denigrează de dimineaţa până seara. Aşa face Nuş şi în republica Moldova", a adăugat Băsescu.

Sorin Ovidiu Vîntu şi-a extins afacerile în mass-media în Republica Moldova, cu televiziunea Publika TV care emite din luna aprilie a acestui an. (EVZ)