Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2010-08-06/banca-mondiala-sustzine-r-moldova-in-managementul-dezastrelor-shi-riscurilor-climatice-17079.html
Data: Aug 6, 2010 (09:49)

Banca Mondială susţine R.Moldova în Managementul Dezastrelor şi Riscurilor Climatice

Consiliul de Directori al Băncii Mondiale a aprobat ieri un credit pentru Republica Moldova în sumă de 10 milioane dolari SUA pentru Proiectul Managementul Dezastrelor şi Riscurilor Climatice. Principalul obiectiv al proiectului se axează pe fortificarea capacităţii Serviciului Hidrometeorologic de Stat în prognozarea condiţiilor meteorologice adverse şi ameliorarea capacităţii Republicii Moldova de pregătire şi răspuns la dezastrele naturale, informează un comunicat al Bancii Mondiale. 

Proiectul vizează reducerea susceptibilităţii Republicii Moldova la calamităţile naturale, în special în sectorul agrar şi sectoarele afiliate, şi diminuarea vulnerabilităţii economice a ţării la secete, inundaţii şi alte şocuri naturale.

"Proiectul este o expresie a colaborării eficiente pe care Republica Moldova o are cu Banca Mondială, un partener sincer şi de nădejde al ţării noastre", a subliniat Victor Bodiu, Ministru de Stat.

"Seceta din 2007, inundaţiile din 2008 şi cele din acest an confirmă necesitatea imperativă a unor acţiuni în vederea diminuării impactului calamităţilor naturale asupra oamenilor şi economiei Moldovei", a menţionat Melanie Marlett, managerul de ţară al Băncii Mondiale în Moldova. "Constatăm cu satisfacţie că Guvernul a elevat acest subiect la un nivel prioritar. Sperăm că suma de 10 milioane dolari SUA, aprobată astăzi, va contribui la echiparea adecvată a ţării în vederea unei pregătiri şi a unui răspuns mai bun la dezastrele naturale, de exemplu, prin consolidarea sistemului de prognozare meteorologică."