Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
06.08.2010

Au trecut Prutul pe un sac din sticle de platic

Doi tineri din Republica Moldova, în vârstă de 20 de ani, au fost prinşi de poliţiştii de frontieră vasluieni, astăzi, la scurt după ce au traversat râul Prut pe un sac din rafie plin cu PET-uri, scrie Mediafax. 

Potrivit Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Vaslui, cei doi tineri, care intenţionau să ajungă în Italia pentru a-şi găsi un loc de muncă, au fost identificaţi în localitatea vasluiană Rânzeşti, după ce au parcurs pe sacul cu PET-uri mai bine de un kilometru şi jumătate, ei străbătând pe apă întreaga porţiune inundată dintre zona dig-mal.

"În timpul percheziţiei, asupra tinerilor au fost găsite o busolă şi mai multe hărţi pe care era marcat cu pixul traseul pe care urmau să-l parcurgă până în Italia, acolo unde intenţionau să ajungă pentru a-şi găsi un loc de muncă. În schimb, nu aveau niciun fel de document, în cursul după-amiezii de vineri fiind predaţi către autorităţile de frontieră din Republica Moldova", a declarat Adrian Corogeanu, purtătorul de cuvânt al IJPF Vaslui.

Înainte de a fi predaţi către autorităţile moldovene, IJPF Vaslui a întocmit pe numele celor doi tineri dosare penale pentru infracţiunea de trecere ilegală a frontierei de stat a României. (EVZ)

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus