Trimite e-mail | Printeaza
Politic
05.08.2010

Operatorii care activează în domeniul transportului auto cer perfectarea cadrului legal în domeniu şi combaterea transportului ilicit de pasageri

Prim-ministrul Vlad Filat a avut astăzi o întâlnire cu operatorii ce activează în domeniul transportului auto. Vlad Filat a solicitat Ministerului Transportatorilor şi Infrastructurii Drumurilor să reanimeze activitatea comisiilor mixte de lucru cu România, Ucraina şi Federaţia Rusă, în cadrul cărora să fie identificate soluţii la problemele existente.

În cadrul întrevederii s-a vorbit despre problemele care există în domeniu la capitolul transportului ilicit de pasageri, imperfecţiuni ale legislaţiei.

Transportatorii au menţionat că, deşi s-au întreprins acţiuni în vederea combaterii transportului ilicit de pasageri, unele probleme continuă să existe. De asemenea, ei au menţionat că sancţiunile aplicate pentru transportarea ilegală a pasagerilor sânt mult mai mari, decât cele aplicate la utilizarea ilegală a unei rute.

Transportatorii au precizat că se confruntă cu probleme în desfăşurarea activităţii pe rutele ce duc în stânga Nistrului, dar şi că la momentul de faţă nu există un mecanism de protecţie a consumatorilor acestor servicii.

Prim-ministrul a spus că va semna o dispoziţie prin care va cere formarea unui grup de lucru, care să examineze în detaliu problemele din domeniu şi care să înainteze soluţii concrete.


„Ramura transporturilor este foarte importantă şi trebuie să o facem să funcţioneze eficient", a conchis Premierul.

La finalul întrevederii s-a decis ca în viitorul apropiat să aibă loc o şedinţă cu participarea tuturor operatorilor din domeniu.

La întrevedere au participat Victor Catan, ministru al Afacerilor Interne, dar şi factori de decizie de la ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Procuratura Generală., informează un comunicat al Executivului.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus