Trimite e-mail | Printeaza
Social
04.08.2010

Asociaţia „Concordia” va construi, cu titlu de donaţie, 40 de case pentru sinistraţii din localitatea Cotul Morii

Prim-ministrul Vlad Filat a avut astăzi o întrevedere cu reprezentanţii Asociaţiei obşteşti  „Concordia", Reprezentanţii Asociaţiei au venit cu propunerea de a construi, cu titlu de donaţie, 40 de case pentru sinistraţii din localitatea Cotul Morii.

Angela King, director executiv al Asociaţiei obşteşti „Concordia", a declarat că totul este  pregătit pentru demararea lucrărilor de construcţie. Ea a prezentat proiectele caselor cu 1-2-3 odăi, menţionînd că acestea vor fi construite în decurs de 90 de zile.

Lucrările de construcţie implică tehnologii avansate cu utilizarea cheramzit-betonului şi a bitumului. Membrii Asociaţiei au solicitat suportul Guvernului pentru perfectarea autorizaţilor necesare şi începerea lucrărilor.  

Angela King a mai menţionat că Asociaţia „Concordia" examinează posibilitatea construirii altor 40 de case, pe un şantier prevăzut în total pentru 96 de case.

Prim-ministrul Vlad Filat a mulţumit pentru disponibilitatea de a ajuta sinistraţii din Republica Moldova, ce au avut de suferit de pe urma inundaţiilor. Premierul a precizat că toate lucrările de geodezie şi de pregătire a şantierului sînt deja finisate şi a menţionat că Guvernul este interesat în demarare cît mai urgentă a construcţiilor.

„Vă mulţumesc pentru că sînteţi alături de Republica Moldova şi de cetăţenii care au avut de suferit de pe urma inundaţiilor. Împreună vom reuşi să oferim familiilor sinistrate locuinţele de care au nevoie", a precizat Vlad Filat.

Fundaţia austriacă „Concordia", fondată de părintele George Sporschell, şi-a început activitatea în Republica Moldova în anul 2004. Pînă în prezent au fost desfăşurate mai multe proiecte sociale, create case de copii, cantine şi centre sociale pentru bătrîni. Pînă la sfîrşitul anului se intenţionează construcţia altor 11 centre sociale şi a 40 de cantine pentru persoanele nevoiaşe, anunţă un comunicat al Executivului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus