Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
02.08.2010

Procurorii vor ataca sentinţa în cazul unui vameş

Procurorii vor ataca sentinţa instanţei de judecată prin care un inspector vamal a fost condamnat pentru corupere pasivă la 3 ani închisoare cu suspendarea condiţionată a pedepsei  pe un termen de probă de 2 ani,  cu aplicarea amenzii în sumă de 20 mii lei.

Instanţa a aplicat prevederile art.79 Cod penal şi nu i-a dispus condamnatului pedeapsa complimentară - privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii, fapt cu care procurorii la fel nu sunt de acord.

Potrivit procurorilor, bărbatul, activând în calitate de inspector vamal al Biroului Vamal Briceni, în februarie 2010 la postul vamal „Larga-Kelmeneţ" a pretins şi a primit de la o cetăţeană 1000 lei pentru a-i permite să treacă ilegal peste  frontiera vamală din Ucraina în R. Moldova - 300 discuri DVD cu opere cinematografice, fără achitarea  drepturilor de import.

Inspectorul vamal, a pretins şi a primit şi în altă zi de la aceeaşi femeie 2800 lei pentru a-i permite să treacă ilegal peste frontiera vamală - 1700 discuri DVD cu opere cinematografice, fără achitarea  drepturilor de import, informează Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus