Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
02.08.2010

Procurorii au dovedit vinovăţia concubinilor în comiterea traficului de fiinţe umane

În baza probelor prezentate de procurorii în Procuratura de transport, instanţa de judecată a condamnat un bărbat şi o femeie, ambii în vârstă de 39 ani, la câte 10 ani închisoare pentru trafic de fiinţe umane.

Potrivit procurorilor, în perioada august - septembrie 2007, bărbatul, împreună cu concubina sa, încă o femeie, (care  în 2008 a fost condamnată pentru comiterea aceleiaşi infracţiuni) şi cu alte persoane neidentificate, aflate pe teritoriul Turciei, au recrutat 2 tinere cu scopul de exploatare sexuală comercială.

Astfel, profitând de situaţia precară din punct de vedere al supravieţuirii sociale a tinerelor, traficanţii au adăpostit victimele la domiciliul lor din or.Cahul, perfectându-le paşapoartele.

La începutul lunii septembrie 2007, bărbatul împreună cu concubina lui, au însoţit fetele la Aeroportul Internaţional Chişinău, de unde ultimele urmau să plece în Turcia pentru a practica prostituţia.

Însă,  fiind suspectate de organele de control de la Aeroport, fetele au fost înlăturate de la cursa aeriană şi reţinute, fapt care le-a salvat de exploatarea sexuală, informează Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus